top of page

Biblioteca: Blackout poetry

Aquesta Diada de Sant Jordi l’hem celebrat a l’institut com ja és habitual amb una combinació de classes (les tres primeres hores), lliurament de premis del certamen literari (entre d’altres), i amb els diferents tallers proposats pel professorat i amb la col·laboració de l’alumnat de batxillerat.

La biblioteca ha participat activament en el subministrament de material per algun dels tallers que ja hem dut a terme altres anys. Però enguany volem destacar el taller que fèiem per primera vegada: el Blackout poetry (poesia amagada).

Aquest taller consisteix en:

- Fer brollar d’un text ja preexistent (article de diari, revista, llibre...) un poema amagat o una frase interessant. Amb aquesta intenció a la biblioteca hem anat guardant aquells llibres que esporgàvem per mal estat i ens han servit per poder arrencar-ne les pàgines i fer la Poesia amagada.

- El cas és que no cal llegir amb deteniment, només triar una paraula que ens agradi i que estigui carregada de significat.

- Després es van encerclant i anotant les paraules que es vulguin emprar. Es recomana no encerclar tres paraules seguides. L’atzar és part de la diversió. Quan tinguem les paraules triades, es llegeixen i, si cal, es busquen lletres o connectors (“de”, “i”, “la”) i també s’encerclen.

-Amb el poema elaborat, toca agafar el retolador, pinzell o bolígraf negre i emmascarar o tapar tot el que no forma part del poema. És el moment més divertit i s’agraeix una mica de música relaxant.

Informació extreta de la pàgina web de Jaume Centelles, Blackout, poesia amagada

Mireu quins resultats!!

bottom of page