top of page

Diada de Sant JordiEnguany la biblioteca ha participat, com no podia ser d’altra manera, en la celebració de la Diada de Sant Jordi.

L’institut havia programat una Diada plena d’activitats culturals que tindria com a tret de sortida el lliurament dels Premis literaris i del concurs de Fotografia matemàtica.

L’alumnat sortia a l’escenari a recollir el seu premi en les diferents categories per llengües i nivell, i llegia el seu text al públic assistent. A més, el professorat de llengües havia preparat unes lectures amb alumnat voluntari que va llegir poemes de Gabriel Ferrater i de Sara Búho, entre d’altres.

Un cop finalitzat l’acte literari l’alumnat es dividia en els diferents grups que ja tenien preassignats i feien dues franges de tallers. N’hi havia de tot tipus: culinaris, gimcanes, d’esports, de ball, de ioga, d’escriptura en tinta; de fer punts de llibre, roses de paper, pulseres... I també, relacionats amb el món dels llibres:

  • Poesia dibuixada

  • Bookface

  • Lectura en veu alta

  • Poesia amagada (ajornat)

La biblioteca es va encarregar de proporcionar els exemplars necessaris per dur a terme aquests tallers.

L’alumnat va visitar la sala per escollir els volums que més els agradaven i això va provocar aquest pas «obligat» per la sala de lectura i la consulta i la tria d’exemplars conseqüent.

A més a més, la biblioteca havia organitzat una Parada d’intercanvi de Llibres.

Durant la setmana de Sant Jordi la comunitat educativa estava convidada a portar llibres a la biblioteca amb la finalitat de fer un intercanvi. La bibliotecària donava un val per cada llibre que s’aportés i durant la celebració de la Diada de Sant Jordi es podia bescanviar el val per un dels llibres de la parada.

El resultat va ser tot un èxit, l’alumnat va respondre molt positivament i entre ells i elles s’aconsellaven i s’ajudaven en la tria del llibre. A la Comissió de la biblioteca ens ha agradat molt la idea de l’intercanvi, més que no pas haver organitzat alguna donació i posterior venda de llibres, ni que fos a un preu simbòlic.

Aquesta Diada literària ha impulsat la dinamització de la biblioteca, ja que ha aconseguit la participació de bona part de l’alumnat i també la descoberta de l’espai per part d’alguns. Esperem que aquest acostament no quedi en esporàdic, sinó que es converteixi en un contacte freqüent.

bottom of page